עוגת פרג קוקוס

עוגת השבת שלי היא עוגת פרג-קוקוס-תפוז בחושה. זו עוגה נפלאה, קלה להכנה ומאוד מפתיעה! – עדי קאופמן

הבלבוסטע במטבח

מחממים תנור ל-180 מעלות ולא בטורבו,
אני אומרת מראש – אני לא אוהבת עוגות מתוקות ולכן אני משתמשת במתכון הזה רק ב-2/3 כוס סוכר,
אם אתם אוהבים עוגות מתוקות המירו לכוס סוכר.
המרכיבים-
4 ביצים
2/3 כוס סוכר
כוס פרג טחון
כוס קוקוס
כוס קמח תופח
כוס שמן
חצי כוס מיץ תפוזים
גרידה מתפוז
גביע שמנת חמוצה
ההכנה –
בקערת מיקסר מקציפים כחמש דקות 4 ביצים שלמות עד לקבלת תערובת תפוחה, מוסיפים בהדרגה 2/3 כוס סוכר וממשיכים להקציף כשתי דקות נוספות.
בינתיים, מערבבים בקערה כוס פרג טחון, כוס קוקוס טחון, כוס קמח תופח, כוס שמן, חצי כוס מיץ תפוזים סחוט, גרידה מתפוז שלם וגביע שמנת חמוצה (200 מ"ל).
מוסיפים את הביצים המוקצפות וטורפים אל תוך הבלילה (אין צורך לקפל, זה נועד ל'הקללת' העוגה).
מעבירים לתבנית טבעתית או תבנית 24 או לשתי אינגליש קייק ואופים כחצי שעה עד 40 דקות. שימו לב לא לייבש את העוגה – תבדקו אפייה.
הוציאו , צננו והגישו.
טיפים:
1. אתם בהחלט יכולים לגרר 100 גרם שוקולד מריר לתוך התערובת.
2. מעדיפים פרווה? המירו את השמנת החמוצה בכוס מיץ תפוזים.
3. קניתם פרג טרי ואתם רוצים לאחסן? אחסנו אותו בקופסא
סגורה/ שקית אטומה במקפיא, הוא ישמר כטרי עד שנתיים.
שתהיה לכולנו שבת נהדרת, נינוחה, חמימה ומלאה בטעמים של בית חם!
שלכם באהבה גדולה, עדי קאופמן.

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *