מתכון לסימיט – בייגלה שומשום תורכי

עליזה נוח אלי

סימיט טורקי שהכנתי המתכון של טוני משיח האלופה

מאת עליזנ נוח אלי

 

המרכיבים –
300 גר שומשום לקלות במחבת חום גבוה עד הזהבה
כוס ורבע מים חמימים
כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר
4 כוסות קמח
1/4 כוס שמן קנולה
1 כף מלח

ההכנה –

שמרים עם מים וסוכר לערבב ולהניח לתפוח 5 דקות. אחר כך להוסיף הכל למיקסר ולהפעיל וו לישה .
ללוש 10 דקות.

לעצב את הבצק לעיגול לקמח ולהתפיח שעה .
לאחר מכן לקמח משטח להניח את הבצק וליצור רולדה .

לחלק ל 8 חלקים.

לגלגל כל חתיכה לרצועה ארוכה ודקה למתוח את הרצועות בעדינות ולקלוע כל רצועה כמו בתמונה

לאחר מכן למתוח קצת את הבייגלה .

לערבב בצלחת 1/2 כוס סילאן 1/2כוס מים חמימים . לטבול את הבייגלה בצלחת ואחר כך

לטבול בשומשום הקלוי .

להניח לתפיחה על נייר אפייה 20 דק .

ולאפות בתנור 180 מ למשך כ –  20 דק עד הזהבה

תהנו

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *