סימיט טורקי שהכנתי המתכון של טוני משיח האלופה
מאת עליזנ נוח אלי
המרכיבים –
300 גר שומשום לקלות במחבת חום גבוה עד הזהבה
כוס ורבע מים חמימים
כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר
4 כוסות קמח
1/4 כוס שמן קנולה
1 כף מלח
ההכנה –
שמרים עם מים וסוכר לערבב ולהניח לתפוח 5 דקות. אחר כך להוסיף הכל למיקסר ולהפעיל וו לישה .
ללוש 10 דקות.
לעצב את הבצק לעיגול לקמח ולהתפיח שעה .
לאחר מכן לקמח משטח להניח את הבצק וליצור רולדה .
לחלק ל 8 חלקים.
לגלגל כל חתיכה לרצועה ארוכה ודקה למתוח את הרצועות בעדינות ולקלוע כל רצועה כמו בתמונה
לאחר מכן למתוח קצת את הבייגלה .
לערבב בצלחת 1/2 כוס סילאן 1/2כוס מים חמימים . לטבול את הבייגלה בצלחת ואחר כך
לטבול בשומשום הקלוי .
להניח לתפיחה על נייר אפייה 20 דק .
ולאפות בתנור 180 מ למשך כ – 20 דק עד הזהבה
תהנו