לילות ביירות – קינוח לבנוני מטריף חושים

לילות ביירות – קינוח מטריף

מתכון של נדיה נפתלי  שבועות

המצרכים –

3 כוסות חלב

3 כפות סוכר

2/3 כוס סולת

ביצה

כוס חלב

אבקת מסטיקה טחונה (להשיג בחנויות תבלינים )

2 טיפות מי זהר

שמנת מתוקה

אינסטנט פודינג וניל

פיסטוק לקישוט

סירופ-

2 כוסות מים

2 כוסות סוכר

מיץ מחצי לימון

מעט מי זהר

אופן ההכנה-

להכניס לסיר 3 כוסות חלב 3 כפות סוכר

בקערה לערבב שני שליש כוסות סולת 1 ביצה 1 כוס חלב מעט אבקת מסטיקה כתושה (להשיג בחנויות תבלינים)

לאחד תוך כדי בחישה מבשלים 20 דקות על להבה בינונית עד הסמכה להוסיף מעט מי זהר לצקת לתבנית בינונית להכניס למקרר

לקצפת 1 שמנת מתוקה 1 איסטנט וניל להקציף למרוח על הסולת לפזר מעל פיסטוק חלבי גרוס אפשר גם אגוזים להכניס שוב למקרר

סירופ להרתיח 2 כוסות מים עם 2 כוסות סוכר מיץ סחוט מחצי לימון מעט מי זהר לקרר טוב טוב לפני הגשה לצקת מעט סירופ על הקינוח

אפשר להכין גם כעוגה אחת וגם כקינוחי כוסות!

את המי זהר אפשר להחליף במי ורדים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *