שניצלים אפויים- מתכון של חנה רבי
המצרכים:
כ-15 שניצלים דקים ונקיים טריים
מורחים שמן זית
על תבנית גדולה
עם נייר אפייה
למרינדה:
כף גדושה סילאן/דבש
2 כפות חרדל/דיז'ון
כף גריל עוף
כף פפריקה מרוקאית
מעט צילי גרוס
4 שיני שום טרי קצוץ
פלפל
מלח
אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי המרינדה.
לאחר השריית השניצלים במרינדה,שעה לפחות במקרר
מוסיפים את 2 ביצים.
מחממים תנור לחום בינוני
בינתים..מסדרים בתבנית נייר אפייה משוח בשמן זית בנדיבות.
טובלים את השניצלים בפירורי הלחם ושומשום אם רוצים..ומסדרים יפה על התבנית.
לאחר מכן מברישים אותם מלמעלה שוב..בשמן זית.
מכניסים לתנור ולאחר כ 15 דק מחליפים צד..
ומזלפים שוב במעט שמן זית.כשהשניצלים משחימים היטב משני הכיוונים..הם מוכנים
לא לאפות יתר על המידה שישארו קריספיים ולא יתייבשו.
מומלץ להגיש ליד פירה נימוח וסלט טרי..ומושלם בבאגט טרי עם חומוס וחמוצים
בתאבון!!!
2 תגובות
אפשרי להחליף את הפירורי לחם לקמח מצה ? איך זה יוצא ?
אין צורך לבשל לפני