מתכון לפריקסה מושלם – אושרית אלפונטה עובדיה
חנוכה
קילו קמח – 20 יחידות
2 כפות גדושות שמרים
4 כפות סוכר
כף מלח
א.אפייה שקית
ביצה
חצי כוס שמן
ובערך 2 וחצי כוסות מים פושרים
אופן ההכנה –
להניח את המצרכים בקערת המיקסר
ללוש לבצק רך וגמיש.
לתת התפחה של שעה עד שעה וחצי
לחלק לכדורים וליצור אליפסה
להניח להתפחה עוד שכחצי שעה
לטגן בשמן משני הצדדים
מילוי קלאסי לפריקסה –
ביצים קשות
טונה
אריסה
חריף
טחינה
לימון כבוש
מלפון חמוץ
זיתים שחורים
תפוחי אדמה מבושלים קוביות
ועוד מה שאוהבים