פירשקי מהמם תודה לחני קונאשוילי האלופה על שיתוף המתכון ברשת
יש אפשרות למלא בכמה אפשרויות מילוי
בשר/תפוחי אדמה ובצל/גבינה/שעועית ובצל.
הכמות – 16-18יחידות
בקערההמיקסר:
500 גרם קמח
1כף שמרים
3/4כף סוכר
לערבב להוסיף ביצה
כוס וחצי מים פושרים
ללוש מעט להוסיף
1/4כוס שמן
כפית מלח.
ללוש לבצק דביק מעט.
למרוח כף שמן מעל
לכסות ולהתפיח כשעה.
להוריד נפח לחלק לכדורים קטנים לגלגל במעט קמח.
להתחיל עם הכדור הראשון שגילגלנו
לפתוח לפיתה קטנה על משטח מקומח.
אני פותחת עם הידיים שמה במרכז מילוי.
סוגרת בצביטה את הקצווות מתקבל צורה של שק.
את הקצוות מהדקת היטב מניחה על משטח מקומח על התפר.
לטגן בשמן חצי עמוק כשהתפר כלפי מטה.
שהאש לא תהיה גבוהה מידי.
למילוי בשר:
לטגן במחבת עם מעט שמן
2 בצלים קצוצים דק עד לשקיפות.
להוסיף 500 גרם בשר טחון לערבב ולפורר עם מזלג שלא יהיו גושים.
להוסיף מלח. פלפל שחור. כוסברה טחונה יבשה. לטגן כ10 דקות.
לכבות את האש להוסיף כף שום כתוש.
לקרר לפני מילוי.
למילוי גבינה:
1גבינת טוב טעם
1גבינת חמד
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
1 ביצה
1כף קמח
לערבב ביחד.
למילוי תפוחי אדמה:
לבשל תפוחי אדמה ולמעוך לפירה.
לטגן בצל גדול להזהבה מלאה.
להוסיף לפירה להוסיף מלח ופלפל שחור לערבב.
לקרר לפני מילוי.
בהצלחה חני❤