דונאטס צרפתי

הכינה – גילת קוזלובסקי חסין

דונאטס צרפתי – מתכון: אווה קדוש

מצרכים –

בצק:
3 כוסות קמח
2 כף סוכר
1/2 כפית מלח
1 כף שמרים יבשים
1/2 שקית אבקת אפיה
1/2 1 כפות קורנפלור
1 סוכר וניל
1 כף קוניאק
2 כפות שמן
1/2 כפית תמצית וניל או מחית וניל
קליפה מגורדת מתפוז שלם (או תמצית תפוז)

250 מ"ל מים פושרים (כוס + 2 כפות).

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר להניח את המצרכים וללוש כ- 8 דקות  לבצק רך וגמיש.
להתפיח פעם ראשונה 15 דקות ולהוריד אוויר.
להתפיח פעם שניה עד להכפלת נפח (בערך 40 דקות).
לרדד את הבצק לעובי של 2 ס"מ ולקרוץ עגולים עם חור.

להתפיח כ-15 דקות נוספות.
לטגן בשמן. הטמפרטורה של השמן צריכה להיות 154-160 מעלות.
בהצלחה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *