מתכון לפסח לקניידלך המתכון של – ריקי כהן
קנידלך לכ 20 כדורים:
כוס קמח מצה
2/3 כוס מים רותחים
1/3 כוס סודה (עושה אותם אווריריים)
1/4 כוס שמן
ביצה אחת גדולה
מלח, פלפל, כפית אבקת מרק
לשים קמח מצה בקערה לשפוך מים רותחים ומים מוגזים, לערבב ולהניח לכמה דקות. להוסיף שמן ולערבב. את הביצה לטרוף עם התבלינים ולהוסיף לעיסה. לערבב היטב. אם רטוב ודביק מדי להוסיף קצת קמח מצה (זה שונה לפי סוג הקמח מצה).
להרתיח בסיר מים עם מלח ליצור בידיים טיפה משומנות כדורים. כשהמים מתחילים לרתוח שמים במים ומנמיכים את האש לאש בינונית. הקניידלך צריכים לצוף למעלה ולהתבשל כ 10 עד 15 דקות הם יהיו נפוחים ורכים.
מוציאים עם כף מחוררת.
מרק להכין לחוד. אפשר מרק צח או מרק עוף או מרק ירקות . .. מה שאוהבים