עוגת קוקוס – אילנה לוי
המצרכים –
6 ביצים מופרדות
כוס סוכר
2 שקיות וניל
2 וחצי כוסות קוקוס
3/4 כוס שמן
3/4 כוס מיץ תפוזים
כך תץ וניל ורום
כוס ו 3/4 קמח +אבקת אפייה
להקציף 6 חלבונים עם 3/4 כוס סוכר ו – 1 סוכר וניל.
את הסוכר להוסיף בהדרגה. להקציף לקצף יציב.
לכבות את המיקסר ולהוסיף לאט לאט 2.5 כוסות קוקוס ולערבב בתנועות עטיפה.
בקערה נוספת להקציף את 6 החלמונים עם 1/4 כוס סוכר ו – 1 סוכר וניל.
להנמיך מהירות ולהוסיף 3/4 כוס שמן, 3/4 כוס מיץ תפוזים,
כף תמצית וניל, כפית תמצית רום,
להוסיף 1 ו- 3/4 כוס קמח מנופה ו -1 אבקת אפיה.
בתבנית משומנת גודל 24 לשפוך חצי מתערובת החלמונים ולשטח.
מעל לשפוך את תערובת החלבונים עם הקוקוס וליישר בעדינות.
מעל זה לשפוך את תערובת החלמונים שנותרה ולשטח בעדינות.
לאפות ב -170 מעלות כ – 35 – 40 דקות או עד שקיסם יוצא נקי.
כשהעוגה קרה, לפזר מעל אבקת סוכר.