פיתות עם כיס במחבת/אפרת לב
החומרים-
קילו קמח
2 כפות סוכר
2 כפות שמרים
600 מ"ל מים פושרים
1 כף מלח
שליש כוס ח.פ. שמן
אופן ההכנה-
1. ללוש לבצק טיפטיפה דביק
2. להניח להתפחה מכוסה עד להכפלת הנפח
3. לחלק לכדורים ולפתוח לפיתות
4. להניח להתפחה שניה על מגבת וניירות אפייה גזורים למידה של הפיתות ומכוסה במגבת
5. להכין תבנית שלתוכה נוציא את הפיתות המוכנות מרופדת במגבת ומגבת נוספת לכיסוי
6. לחמם מחבת במשך כמה דקות על כירה גדולה עם להבה בינונית
7. להרים את הפיתה מהנייר אפייה ולהניח בזהירות על המחבת ברגע שמתחילות בועות קטנות להפוך
8. כשמתחילה לתפוח הפיתה להפוך שוב לקבלת חום שווה משני הצדדים
# שהפיתה מתנפחת במחבת זה יוצר את כיס האוויר שיוצר את הכיס בפיתה
# אפשר להקפיא
# את ניירות האפייה אפשר לשמור לשימוש חוזר
בהצלחה