אורז עם שמיר ואפונה ירוקה או פול ירוק – שרונה לויאן
מתכון ל4 סועדים
2 כוסות אורז (1 בסמטי_1פרסי)
2 כוסות אפונה ירוקה קפואה/פול טרי או קפוא
צרור שמיר טרי שטוף וקצוץ דקדק
ושמיר יבש
חצי כוס שמן
3 כפות מלח גס
תפוחי אדמה פרוסות .2_3 תפוחי אדמה בערך
מלח, כמוו , כורכום לפי הטעם
אופן ההכנה
כשעתיים לפני הבישול שוטפים טוב טוב את האורז מספר פעמים,עד שכל העמילן יצא והמים האפורים יהפכו למים צלולים,
מוסיפים מעל צמם קרים ו3 כפות מלח גס ומערבבים טוב ומניחים כשעתיים להשריה.
לאחר מכן מרתיחים מים בסיר רחב יחסית, כשלושת רבעי סיר בערך, וגם מוסיפים, את המים שהאורז היה מושרה בו, וכפית כורכום ,
כשהמים רתחו, מוסיפים את האורז לסיר ומערבבים מדי פעם בעדינות,
שופכים את האורז למסננת
,ומשאירים כוס מהמים המורתחים בצד.שוטפים טוב טוב את האורז מתחת לזרם המים עד שהמים שיוצאים מהשטיפה של האורז יהיו קרים.
בנתיים מניחים את הסיר על אש מאוד נמוכה , ובקערה שמים שכבה אורז,ומעליו שכבה פול ו ושכבה שמיר
וככה ממשיכים עד שמשתמשים בכל האורז ….שמים את השמן בסיר ,
שיהיה מסוג טפלון ומעט כורכום וכמון ומניחים את התפוחי האדמה בצורה מסודרת ומעוגלת בתחתית הסיר ,
האש חייב תלהיות גבוהה בשלב הזה,
ומוסיפים מעל התפוחי האדמה בזהירות את התערובת של האורז,פול ושמיר , ומשטחים ועושים כמה חורים מעל האורז מסביב על מנת לאפשר לאדים לצאת החוצה,
מחזירים את המכסה ומדי פעם מסובבים את הסיר על מנת שכל התפוחי האדמה יתבשלו באופן אחיד.ו
כשהאדים מתחילים לעלות שמים מעט שמן במים ששמרנו בכוס , מערבבים ומוסיפים לאורז בעדינות וכל פעם מעט , מסביב לאורז מעל כל שטח האורז…
.אין צורך להשתמש בכל הכמות המים של הכוס מכסים את הסיר עם מג ת נקיה,ומדי פעם מסובבים את הסיר וכש האדים יתחילו לעלות,
מעבירים את הסיר ללהבה קטנה ונמוכה ומבשלים כ חצי עד שלושת רבעי שעה…
.על מנת שיצא לכם תפוחי אדמה קריספים כשתרצו להפוך את הסיר מעל המגש,
תרימו את המכסה ותנו לאדים לצאת קצת מהאורז ,כשעדיין הסיר נמצא על האש.
לעולם לא להשאיר את הסיר מכוסה כשעדיין לא רוצים להגיש בלי שיהיה על האש,
זה גורם לאדים לרדת לתחתית ואז יוצא תפוחי אדמה רכים ולא קריספים….
תגובה אחת
האם צריך לבשל את הפול המוקפה לפני ששמים על האורז?
תודה