כופתה אורז.
(גונדי עם אורז – אוכל פרסי) – ערן שרגא
מצרכים:
לכופתאות :
½ ק"ג הודו/עוף טחון.
½ ק"ג בשר בקר טחון.
1 כוס שמיר קצוץ.
½ כוס פטרוזיליה קצוצה.
½ כוס כוסברה קצוצה.
½ כוס סלרי קצוץ דק.
2 בצלים גדולים קצוצים דק.
1 ביצה.
½ כוס פירורי לחם./קמח מצה
2 כוסות אורז.
1 כף כמון.
¾ כף מלח.
1 כף פלפל שחור גרוס/רגיל .
למרק:
3 תפו"א קלופים וחתוכים לקוביות.
2 בצל חצוי ופרוס.
3 כוסות גרגירי חומוס מבושלים.
1 כפית כורכום.
¾ כפית כמון.
1 כף חוואיג למרק.
מלח לפי הטעם.
אופן ההכנה:
1. מערבבים היטב את כל מצרכי הכופתאות עד לקבלת לעיסה אחידה .
2. מכניסים לסיר את כל מצרכי המרק עם ½2 ליטר מים לפחות ומביאים לרתיחה.
3. יוצרים מהתערובת כופתאות עגולות ובינוניות וכשהמרק רותח מכניסים אליו את הכופתאות .
4. מבשלים בסיר מכוסה כ 40 דקות, מכבים את האש ומשאירים מכוסה למספר דקות.
ניתן להגיש עם חצאי לימון לסחיטה על הכופתאות
ולאוהבי החריף אפשר להוסיף ?️ .
בתאבון רב
שרגא ערן ?