קנישעס ממולאים בכבד
(געגועי לבית אמא) – שרית מאיר אופיר
מרכיבים-
קילו כבד עוף
3-4 בצלים
3-4 שיני שום
מלח פלפל
6-7 ביצים קשות
בצק-
5 תפוחי אדמה
2-3 ביצים
כוס וחצי קמח
מלח פלפל
הכנה –
למלית הכבד-
מטגנים 1 ק״ג כבד עוף עם המון בצל וכמה שיני שום פרוסות.
נתבל במלח ופלפל שחור.
נבשל 6-7 ביצים קשות.
לאחר שהתקרר לטחון הכל יחד במכונת בשר.
בצק-
נבשל כ-5 תפוחי אדמה בינוניים ונמעך לפירה.
לאחר שהתקרר נוסיף 2-3 ביצים
ככוס וחצי קמח או מעט יותר, עד שמתקבל בצק שנוח לעבוד איתו.
**להוסיף קמח בעדינות כדי לא לקבל בצק קשה!
**בפסח (מטעמי כשרות) נוסיף לפירה קמח תפוחי אדמה עד שנגיע למרקם שנוח לעבוד איתו.
נתבל במלח ופלפל שחור
נשטח כדור בצק על כף היד
נמלא בכבד ונסגור/נלבב לצורת לביבה עגולה.
לטגן בשמן חצי עמוק
בתיאבון