בייגלה ירושלמי המתכון המקורי

בייגלה ירושלמי – מתכון יעקב כהן

מתכונים ל- שבועות

1 קג קמח מנופה

2 כפות שמרים

6 כפות סוכר

6 כפות שמן זית

1.5 כפות מלח

3 כוסות מים

לציפוי –

400 גר שומשום ( אני קולה אותו )

4 כפות מים 1 כף סוכר 1 כף מלח שטוחה

 

אופן הכנה –

לשים את חומרי הציפוי בקערה ולערבב היטב אמור להיות מעט דביק .

הכנת הבצק

לשים את כל החומרים בקערת המיקסר ללוש כ – 10 דק.

ולהוסיף את המלח ללוש עוד שתי דק

להתפיח כשעה .

לחלק 19 כדורים במשקל 80 גר כל אחד

לתת מנוחה 10 דק .

ליצור נקניק ארוך לקפל לעיגול להדביק קצוות.

לטבול בציפוי השומשום שהכנו מראש טוב טוב .

להניח על מגש להתפיח שוב חצי שעה

להכניס לתנור 200 מעלות טורבו – כ20-30 דקות.

כשיוצא מהתנור למרוח מעט שמן זית ולכסות במגבת בהצלחה

זה הבייגלה האמיתי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *