בייגלה ירושלמי – מתכון יעקב כהן
מתכונים ל- שבועות
1 קג קמח מנופה
2 כפות שמרים
6 כפות סוכר
6 כפות שמן זית
1.5 כפות מלח
3 כוסות מים
לציפוי –
400 גר שומשום ( אני קולה אותו )
4 כפות מים 1 כף סוכר 1 כף מלח שטוחה
אופן הכנה –
לשים את חומרי הציפוי בקערה ולערבב היטב אמור להיות מעט דביק .
הכנת הבצק
לשים את כל החומרים בקערת המיקסר ללוש כ – 10 דק.
ולהוסיף את המלח ללוש עוד שתי דק
להתפיח כשעה .
לחלק 19 כדורים במשקל 80 גר כל אחד
לתת מנוחה 10 דק .
ליצור נקניק ארוך לקפל לעיגול להדביק קצוות.
לטבול בציפוי השומשום שהכנו מראש טוב טוב .
להניח על מגש להתפיח שוב חצי שעה
להכניס לתנור 200 מעלות טורבו – כ20-30 דקות.
כשיוצא מהתנור למרוח מעט שמן זית ולכסות במגבת בהצלחה
זה הבייגלה האמיתי