עוגיות שוקו וניל משגעות

עוגיות קקאו קלות ומהירות הכנה – אילנה לוי

 

המצרכים –

5 כוסות קמח

3 סוכר וניל

שקית אבקת אפייה

3/4 כוס סוכר

200 גר' נטורינה/חמאה/מחמאה

1/2 כוס מיץ תפוזים

1/2 כוס מים

1/2 כוס שמן

כפית וניל , כפית רום

כפית ת. שקדים

3 כפות קקאו

כף שמן

2 כפות מים חמים

כפית ת.וניל

אופן ההכנה-

הבצק: בקערת המיקסר או בקערה גדולה, (אני לשתי באופן ידני – העבודה מאד קלה) לנפות 5 כוסות קמח (לפי כוס מידה או כוס חד פעמית לשתיה חמה),

להוסיף 3 סוכר וניל, 1 אבקת אפיה, 3/4 כוס סוכר – לערבב היטב.
להוסיף 200 גר' נטורינה/ מחמאה או חמאה כמעט מומסת וחמה, 1/2 כוס מיץ תפוזים חם – לחמם במיקרוגל כמה שניות אבל לא להרתיח,

1/2 כוס מים חמים ו – 1/2 כוס שמן. להוסיף כפית תמצית וניל, כפית תמצית רום וכפית תמצית שקדים.
ללוש הכל לבצק רק עד איחוד החומרים..
להוציא מהקערה חצי מכמות הבצק ולהניח בצד.

להכין קערית קטנה עם 3 כפות קקאו, 1 כף שמן, 2 כפות מים חמים, 2 כפות סוכר וכפית תמצית וניל.

לערבב היטב ולהוסיף לבצק שנשאר במיקסר ולהתחיל ללוש עד שכל הבצק נעשה חום בצורה אחידה.
חומרי הבצק החמים מאפשרים עבודה מיידית וקלה עם הבצק מבלי שיקרע ומבלי לחכות למנוחה.

לחלק כל חלק מהבצק הלבן ובצק השוקולד לשלושה חלקים.
על שני ניירות אפיה לרדד חתיכה מהבצק הלבן לעלה דק ולהניח בצד.

על נייר האפיה השני לרדד חתיכה מבצק השוקולד לעלה דק.

להרים את נייר האפיה עם הבצק הלבן ולהפוך בזהירות על בצק השוקולד ולקלף בזהירות את נייר האפיה.

לרדד מעט מהצדדים עד שהבצק הלבן והחום באותו הגודל ואז לגלגל לגליל.

להניח על נייר אפיה בתבנית את כל הגלילים,

סה"כ שלושה ולהעביר למקרר לשעה כדי שיהיה קל לחתוך לפרוסות יפות.
לאחר שעה לחתוך כל גליל לפרוסות בעובי 2 ס"מ ולהניח בתבנית על נייר אפיה.
לאפות בחום 170 מעלות כ – 20 -25 דקות.
לא לגעת בהם אלא רק כשהתקררו.
בהצלחה – אילנה לוי??

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *