מוטאבק- מאפה פילו עם גבינות וסירופ מתוק! מתוק!! מתוק!!! אה… ויש גם פיסטוק גרוס להשלמת החוויה
מתכון והכנה – מוטי שוקרון
מרכיבים למאפה:
150 גר' חמאה מומסת
12 יח' עלי פילו מופשר
250 גר' גבינת ריקוטה
500 גר' גבינת טבורוג / כנען
לסירופ:
כוס סוכר
כוס מים
3 כפות מיץ לימון
לקישוט:
פיסטוקים גרוסים
אופן ההכנה:
על גבי תבנית (30×20 ס"מ) מניחים עלה פילו אחד ומברישים בחמאה המומסת,ומניחים עלה פילו נוסף ומברישים שוב בחמאה.
ממשיכים עם התהליך עד לקבלת 6 דפי פילו מוברשים בחמאה.
מערבבים את שני סוגי הגבינות עד לקבלת תערובת חלקה ומורחים את התערובת על גבי דפי הפילו,
מברישים מעט את תערובת הגבינה עם החמאה המומסת וחוזרים שוב על אותו התהליך כמו בשלב הראשון.
מקפלים בעדינות את קצוות הפילו כלפי מטה,מברישים את החלק העליון בחמאה וחותכים בעזרת סכין את המאפה (כמעט עד הסוף) ל-4×4 ואופים במשך 20 דק' בחום של 230 מעלות.
בזמן שהמאפה בתנור,מכינים את הסירופ.
מביאים לרתיחה את כל מרכיבי הסירופ ומבשלים כ-10 דק' עד שהסוכר נמס היטב.
ברגע שמוציאים את המאפה מהתנור,יוצקים את הסירופ בעדינות על כל המאפה וממתינים כ-10 דקות ומקשטים בפיסטוקים הגרוסים ומגישים חם.
בתיאבון ושבת שלום
מאפה משגע
תודה רבה רבה למוטי האלוף !