בורקס בשר מהמם במילוי מיוחד עם רוטב פטריות טריות – איילת ממן
המצרכים –
חבילת בצק עלים
בצל גדול קצוץ
חצי קילו בשר טחון
חופן פטרוזיליה
מלח, פלפל שחור
פפריקה אבקת מרק עוף
אגוז מוסקט
2 כפות סילאן
אופן ההכנה –
להפשיר בצק עלים במקרר ללילה,
לטגן במחבת עם 4 כפות שמן 1 בצל גדול חתוך לקוביות עד להזהבה קלה ולהוסיף 500 גר בשר בקר טחון טרי,
לפורר בעזרת כף עץ עד שמשנה את צבעו לאפור, להוסיף 100 גר אגוזי מלך קצוצים דק וחופן פטרוזיליה קצוצה לתבל: מלח, פלפל שחור גרוס, פפריקה מתוקה, אבקת מרק עוף, אגוז מוסקט ו2 כפות סילאן.
לאחר שהמלית התקררה נפתח את הבצק ונרדד אותו מעט( כי הוא כבר מרודד)
נשאיר פס באמצע למילוי ונחתוך בעזרת סכין חדה רצועות של ס"מ משיני הצדדים,
לשים את כל המילוי באמצע ולסגור כמו צמה, להרים את הבצק לתבנית עם נייר אפייה ולסגור בעדינות לצורת טבעת ולהדק בחיבור( ניתן לחתוך לחצי ולעשות שתי רולדות )
למרוח מעל ביצה עם 2 כפות מים וכפית סילאן לזרות שומשום שחור ולבן( מוסיף מאוד )
ולהכניס לתנור שחומם על 175 מעלות למשך 40-50 דק עד שמקבל צבע יפה למעלה ולמטה.
רוטב פטריות:
לטגן במעט שמן 2 בצלים קצוצים דק להזהבה,
להוסיף 2 קופסאות פטריות שמפיניון טריות לערבב עד שהם מקבלות צבע ולתבל: מלח, פלפל שחור גרוס, פפריקה מתוקה, אבקת מרק עוף להוסיף מעט מים ולתת לרוטב להצטמצם מעט. בהצלחה איילת ❤