עוגת גבינה מלכה – הכי טעימה שיש

עוגת גבינה מטורפת תמי כהן תמים הכינה – מתכון של סיוון

עוגת גבינה אפוייה הכי יפה שיש

קבלו את המלכה של שבועות

עוגת גבינה אפויה –
גבינה לבנה 750 גר׳
גביע שמנת  של פעם
6 ביצים מופרדות
2 סוכר וניל
1/4. 1 כוס סוכר
4 כפות גדושות קורנפלור
3 כפות גדושות פודינג וניל
מעט גרידת לימון
להפריד ביצים
*להוציא את הגבינות והביצים שיהיו בטמפ החדר

אופן הכנה:
להקציף את החלבונים עם 1 כוס סוכר+ סוכר וניל עד לקצף יציב,

מבריק ותפוח את הסוכר יש להוסיף בהדרגה..
בקערה נפרדת להקציף היטב את החלמונים עם שאר הסוכר לבלילה תפוחה וסמיכה עד שכל הסוכר נמס

ולהוסיף את הגבינות ושאר החומרים בהדרגה ולהקציף עוד קצת עד שהבלילה חלקה מאוד ואין גושים!
לקפל את קצף החלבונים לקערת החלמונים בתנועות קיפול עדינות מאוד*עד להתאחדות כל החומרים יחדיו!(ב 3-4 מחזורים)
לשמן תבנית עגולה 22/24 / (לאאאאא קפיצית- סיר ג'חנון יתאים. תבנית מרובעת בינונית גם בתחתית גם בצדדים וגם בדפנות.
לחמם תנור 30 דק לפני, למלא מים בתוך תבנית התנור השחורה(כמעט עד הסוף!!) ,ולחמם את המים יחד עם התנור!
למקם את התבנית בשליש התחתון.
להכניס את תבנית העוגה על המים לתנור שחומם מראש.
30 דק ראשונות על 200 מעלות
30 דק נוספות על 160 מעלות!
(אם רואים שעדיין לא השחים כמו שצריך למעלה משאירים עוד קצת על 160,  כל תנור הוא שונה…
לא לפתוח את התנור בשום אופן!
לאחר שעה אפייה לכבות את התנור, להשאיר את העוגה להצטננות לשעה נוספת.(בלי לפתוח תנור)

המלכה של שבועות

 

*במידה ורוצים להכין בתבנית 26 גדולה יותר – העוגה תצא קצת פחות גבוהה

9 תגובות

  1. יש מצב לקבל מתכון לתבנית 26 אני לא יודעת אם להגדיל את כמות הביצים או את הקורנפלור בהתאמה.או שאולי את כמות הגבינות.בקיצור אני צריכה עזרה.בתודה מראש.

  2. היי קודם רציתי להגיד שהמתכון נראה מצוין טרם הכנתי את העוגה , רציתי ללשאול אין צורך לרפד את התבנית בנייר אפייה בכדי שיהיה קל לשחרר אותה ? ומבחוץ בנייר כסף על מנת שיצאו שוליים צחורים ולבנים?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *