תמונה – ליז אביעד
שבלול תרד בלקני- מתכון הילה קהלני
1 ק"ג בצק עלים מרודד800 גרם/או עם עלי פילו מרוחים בחמאה
אריזה תרד טרי
50 גרם חמאה
3 כפות גדושות קמח
1 כוס חלב
150 גרם גבינת קשקבל
300 גרם פטה מפוררת
אגוז מוסקט מגורדמלח,
פלפל שחור גרוס
ביצה להברשה ושומשום
ההכנה –
מפשירים את בצק העלים לילה קודם במקרר – עובדים אתו כשהוא קר.
שוטפים את עלי התרד, מיבשים וקוצצים.
מחממים מחבת גדול על אש גבוהה ומאדים בו את התרד במשך מספר דקות.
מסירים מהאש ומעבירים למסננת לקירור וניקוז הנוזלים.
ממיסים בסיר קטן את החמאה, מוסיפים פנימה את הקמח ובוחשים פנימה עד שכל הקמח ניטמע בחמאה.
מוסיפים בהדרגה את החלב תוך בחישה רצופה, מבשלים עד להסמכה קלה.
מוסיפים את גבינת הקשקבל אגוז מוסקט המלח והפלפל .
מערבבים את התרד החלוט עם תבשיל הגבינה, מוסיפים את גבינת הפטה. טועמים ומתקנים תיבול.
מקמחים את שולחן העבודה ופורסים את בצק העלים. מרדדים מעט ויוצרים מלבן ארוך ברוחב של כ15 ס"מ.
מסדרים את מילוי התרד בשורה אחידה לאורך כל המלבן מגלגלים את הבצק סביב המילוי ל "נקניק" ארוך.
מגלגלים את גליל הבצק הממולא לשבלול ומעבירים אותו בזהירות לתבנית אפייה – רצוי עגולה.
מברישים את המאפה בביצה טרופה וזורים שומשום מעל.
אופים כ 35 דקות בחום של 190 מעלות עד שהבצק מזהיב.