גביניות משגעות במיוחד ל שבועות – אורלי בן משה
מצרכים לבצק:
• 1/2 3 כוסות קמח (500 גר')
• 1/2 שמרית שמרים טריים (25 גר')
• 1/2 שקית משפר אפיה
• 100 גר' חמאה רכה
• 2 ביצים (גודל L)
• 1/2 כוס סוכר (100 גר’)
• 3/4 כוס חלב (180 מ”ל)
• 1 שקית סוכר וניל
• קורט מלח
מצרכים למלית:
• 500 גר’ גבינה לבנה "יבשה" (למשל 2 חבילות "טוב טעם")
• 1 ביצה (גודל L)
• 2 כפות קורנפלור
• 1 כף גדולה של חמאה רכה
• 1/2 כוס סוכר (100 גר’)
• 2 כפיות תמצית וניל
• קליפת לימון מגוררת
• 1 כוס צימוקים בהירים קטנים (100 גר’)
אופן ההכנה:
מכניסים לקערת מערבל את כל חומרי הבצק, פרט לחמאה,
מוסיפים בהדרגה את החמאה המומסת ולשים עד לקבלת בצק רך וקטיפתי.
משהים מכוסה במקרר (לפחות לשעתיים)
מערבבים את חומרי המלית, ללא הצימוקים, לתערובת אחידה.
מחלקים את הבצק ל- 2 , מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס”מ, מחלקים לריבועים ממלאים כף מהמלית וסוגרים כמו מעטפרה.
מורחים בביצה טרופה ומניחים להתפחה למשך דקות לפחות.
אופים בחום בינוני עד להזהבה.