עוגת גבינה מושלמת גבוהה ובלי קצפת קרדיט – רעיוניטה
מצרכים:
1 ק"ג גבינה 9%
חצי כוס קורנפלור (כוס חד פעמי חם)
5 ביצים
1 כוס סוכר
1שקית סוכר וניל
1 שמנת של פעם
1 אינסטנט פודינג וניל
מעט גרדת לימון (לא חובה)
חצי כוס קורנפלור (כוס חד פעמי חם)
5 ביצים
1 כוס סוכר
1שקית סוכר וניל
1 שמנת של פעם
1 אינסטנט פודינג וניל
מעט גרדת לימון (לא חובה)
לציפוי:
אבקת סוכר
אבקת סוכר
1- תבנית מלבנית או עגולה משומנת בנדיבות רבה (כך מונעים את נפילת העוגה)
2- תבנית תנור חצי מלאה במים
2- תבנית תנור חצי מלאה במים
אופן ההכנה:
להקציף חלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף לא חזק מאד רק עד שהוא יציב,
בקערה נפרדת להקציף את שאר המצרכים שלא יישארו גושים,
לאחד את קצף החלבונים לתערובת הגבינה בעדינות עד לתערובת אחידה,
לשפוך את התערובת לתוך התבנית המשומנת ולהכניס לתוך תבנית התנור עם המים. לאפות בחום גבוה 200 מעלות כ-רבע שעה ולהוריד לחום של 150 להמשיך לעוד שעה. (זהירות עם חום התנור כל אחד מכיר את חום התנור שלו) אפשר לבדוק עם קיסם שהעוגה אפויה, להשאיר בתנור עד שהיא מתקררת, (העוגה יורדת מעט לאחר האפיה)
לפזר אבקת סוכר רק בהגשה, אחרת זה ימס וירטיב את העוגה.
להקציף חלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף לא חזק מאד רק עד שהוא יציב,
בקערה נפרדת להקציף את שאר המצרכים שלא יישארו גושים,
לאחד את קצף החלבונים לתערובת הגבינה בעדינות עד לתערובת אחידה,
לשפוך את התערובת לתוך התבנית המשומנת ולהכניס לתוך תבנית התנור עם המים. לאפות בחום גבוה 200 מעלות כ-רבע שעה ולהוריד לחום של 150 להמשיך לעוד שעה. (זהירות עם חום התנור כל אחד מכיר את חום התנור שלו) אפשר לבדוק עם קיסם שהעוגה אפויה, להשאיר בתנור עד שהיא מתקררת, (העוגה יורדת מעט לאחר האפיה)
לפזר אבקת סוכר רק בהגשה, אחרת זה ימס וירטיב את העוגה.
2 תגובות
מתכונים מהממים. אשמח לקבל בבקשה את החוברת.
https://sodotshelima.co.il/tag/%d7%9e%d7%aa%d7%9b%d7%95%d7%a0%d7%99%d7%9d-%d7%9c%d7%a9%d7%91%d7%95%d7%a2%d7%95%d7%aa/