עוגת גבינה גבוהה עננים/גלית הכהן טולדנו
שבועות
עובדת לפי כוס מידה 240 מ"ל.
המצרכים –
7 ביצים גדולות ומופרדות.
כוס ושליש סוכר.
שקית אבקת סוכר וניל.
750 גר' טוב טעם
250 גבינה לבנה
שמנת חמוצה
4 כפות קורנפלור
4 כפות אינסטנט פודינג
אופן ההכנה –
בקערה א' להקציף חלבונים עם חצי מכמות הסוכר לקצף יציב וגמיש.
בקערה ב':
מקציפים חלמונים עם שאר הסוכר ועוד 1 חבילת סוכר וניל. לקצף בהיר ותפוח .והטיפ הוא להוסיף 4 כפות שמן קנולה להמשיך להקציף.
לעצור את המקסר ולערבב 750 גרם גבינה טוב טעם של טרה.
250 גרם גבינה לבנה 5% שמנת חמוצה 15%. 4 כפות קורנפלור. 4 כפות אינסטנט פודינג וניל צרפתי .להקציף דקה .
לערבב בחלוקה של 3 פעמים את הקצף הלבן על תערובת הגבינות בתנועות קיפול עדינות..
לחמם תנור מראש 10 דקות.
לרפד ולשמן תבנית 26 בנייר אפייה משומנת.. עם נייר נוסף להגבהת השוליים משומנות . או רינג 26 שעטופה בתחתית בנייר אפייה משומנת..ושכבה שנייה לאטום עם נייר כסף.
לשפוך את התערובת .
ולהניח על תבנית עם מים חמים בגובה 1 ס"מ. לתנור. 10 דקות 220 מעלות ועוד שעה וחצי 150 מעלות. או עד שהעוגה יוצאת יציבה..
.לצנן בקרקעית התנור חצי שעה כדי שתחתית העוגה תאפה היטב.להוציא מהתנור.לקרר לילה במקרר….
לקצפת 2 שמנת מתוקה חצי חבילה אינסטנט פודניג וניל. וחצי כוס חלב. למרוח מעל…. לפזר מעל הקצפת פירות יער או תותים..בהצלחה
3 תגובות
מושלם
עוגה מושלמת
נראה טעים ודי פשוט