סמבוסק בג'בן – גילה עדי
מתכון מהמטבח העירקי במיוחד ל- שבועות
לבצק
3 כוסות קמח
2 כוסות מים חמימים
1 כפית שמרים גרגירים
1 כף סוכר
1 כף מלח
1/2 כוס שמן
1 ביצה
ללוש היטב את כל המצרכים במיקסר 10 דקות . ולתת התפחה של שעה.
לתערובת הגבינות
גבינה עירקית (אם אין אז פטה או חמד)
כנען 1 חבילה
1 קוביה בולגרית
צהובות 300 גרם
1 ביצה
2 כפות שטוחות סולת
מרדדים את הבצק דק – יוצרים עיגולים מניחים כף במרכז ומהדקים מסביב.
מברישים בביצה טרופה ושומשום. מתפיחים חצי שעה
אופים חצי שעה 180 מעלות