גראטן תפוחי אדמה ובטטה- דניאל עמית
מתכונים ל- שבועות
אפשר לעשות גם רק תפו״א.
בטטה בינונית
3-4 תפוחי אדמה
כוס חלב
שמנת מתוקה
שן שום כתושה
כפית וחצי מלח
פלפל שחור
אגוז מוסקט
גרנה פדנו
אופן ההכנה –
תחתכו תפוחי אדמה ובטטה דק דק כזה. אל תשטפו אותם,
אנחנו צריכים את העמילן.
תעבירו לקערה ותוסיפו- כוס חלב, שמנת מתוקה שלמה, שן שום כתושה, כפית וחצי מלח, פלפל וקצת אגוז מוסקט (לא חובה).
תערבבו הכל ביחד ותסדרו בתבנית עגולה – תפוא-בטטה-תפוא-בטטה וכך הלאה.
תשפכו את כל הנוזלים שנשארו לתוך התבנית ותפזרו על זה גרנה פדנו בנדיבות.
זה נותן המון טעם. אתם גם יכולים להקרים את הכל עם מוצרלה מגורדת.
הכניסו לתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד שתפוחי האדמה מתרככים. אם השכבה העליונה מקבלת צבע והתפוחי אדמה עדיין לא מוכנים,
תכסו בנייר כסף. אחרי שעה+- זה מוכן. בתאבון