עוגת צ'אנקי מנקי – הכי טעימה שאכלתם

עוגת צ'אנקי מנקי העוגה הכי טעימה שאכלתם בחיים- אביבית סמרה

מתכונים ל – שבועות

מצרכים –

6 ביצים

כוס סוכר

2 שקיות וינל

כוס שמן

כוס מים

אינסטנט שוקולד

כוס קמח תופח +2 כפות קקאו

לקרם –

2 כוסות משקה בננה

אינסטנט פודינג וניל

3 בננות

אגוזי מלך

2 שמנת מתוקה

אינסטנט וניל צרפתי

כוס חלב

2 כפות אבקת סוכר

חבילת שוקולד מריר 100 גר'

אופן ההכנה –

 

מתכון עוגת צ'אנקי מנקי
לעוגת השוקולד:
לחמם תנור 180 מעלות

להקציף במיקסר 6 ביצים שלמות גודל לארג' בטמפרטורת החדר דקה ואז מוסיפים בהדרגה כוס סוכר ושתי שקיות סוכר וניל

להקציף בערך 7 דקות לקצף יציב
להנמיך את המיקסר ולהוסיף לאט כוס שמן,כוס מים פושרים,חבילה אינסטנט פודינג שוקולד,

לנפות כוס קמח תופח+שתי כפות קקאו לאחד הכל בעדינות בתנועות קיפול.
לשמן תבנית קפיצית מספר 26 ולאפות בערך 30 דקות.
להוציא את העוגה לתת לה להיתקרר היטב,ואז להוציא עם כפית קטנה חלקים מהעוגה כמו שקעים קטנים לא עד הסוף של העוגה.
לקרם הבננה:
שמים בקערה 2 כוסות של משקה בננה וחבילה אינסטנט פודינג וניל לערבב היטב יחד עם מיקצפת ידנית להניח כמה דקות בצד עד שקצת מסמיך

לשפוך על העוגה למלא את השקעים שעשינו לנער מצד לצד כדי לכסות את כול העוגה בפודינג הבננה
לחתוך 3 בננות לפרוסות עגולות לפזר מעל הקרם,לפזר מעט אגוזי מלך קלויים חתוכים גס
לקרם הוניל:
להקציף 2 שמנת מתוקה חבילה פודינג וניל צרפתי כוס חלב ושתי כפות של אבקת סוכר לקצפת יציבה

לזלף מעל הבננות והאגוזים את הקצפת לקשט בקישוטי שוקולד
לקישוט השוקולד:
לשים חבילת שוקולד מריר שבור לקוביות בשקית זילוף בתוך כד עם חצי מהכמות מים רותחים מבלי שהמים יחדרו לשקית,

אחרי שהכל נמס לחתוך ממש מעט את קצה השקית .

על נייר אפייה בתבנית חד פעמית לזלף איך שרוצים,להכניס למקפיא לרבע שעה

ואז לחתוך לחתיכות בעדינות ולקשט את העוגה מעל הקרם,

אני גם מילאתי מהשוקולד בתבנית סיליקון של פרלינים עגולים קטנים,

הכנסתי למקפיא ויצא קישוט מושלם ניתן גם להוסיף אגוזי מלך גרוסים מעל הקצפת וגם ניירות זהב לאכילה,הכוס מדידה זה חד פעמי של שתייה קרה.
בהצלחה אביבית❤

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *