עוף עם תפוחי אדמה וחומוס – סיר לשבת


עוף עם תפוחי אדמה וחומוס מלי מאירוב:

המצרכים –

3 תפוחי אדמה

קופסת חומוס שימורים

רבע כוס שמן

2 בצלים קצוצים

4 כרעיים של עוף

2 כוסות מים רותחים

פטרוזיליה קצוצה

כורכום

חוויאג'

פפריקה

 

נקלף 3 תפוחי אדמה ונחתוך לקוביות ונשים בקערה עם מים קרים.. נפתח קופסאת חומוס משימורים ונסנן ונשטוף..

בסיר רחב נחמם רבע כוס שמן ונטגן 2 בצלים חתוכים גס עם כפית סוכר אש נמוכה עד שמתרככים..

מוסיפים כפית כורכום ..כפית חוואיג' ..כפית מלח..כפית פפריקה.. חצי כפית פלפל שחור ..

מערבבים בשמן לפתיחת טעמים.. ומוסיפים 4 כרעיים חתוכות באמצע שהצד של העור כלפי מטה.

.מטגנים עם מכסה סגור אש בינונית רבע שעה..

הופכים אותם ומוסיפים את התפוחי אדמה ביניהם ואת החומוס .

. ו 2 כוסות מים רותחים שיהיו סנטים מעל התפוחי אדמה והעוף..

לפזר חצי צרור פטרוזיליה קצוצה דק דק..

לבשל 45 דקות עם מכסה אש נמוכה..שהמים בסוף יהיו למטה בגובה האוכל.

. ולא מרק ..לטעום ולתקן תיבול ❤

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *