עוף עם תפוחי אדמה וחומוס מלי מאירוב:
המצרכים –
3 תפוחי אדמה
קופסת חומוס שימורים
רבע כוס שמן
2 בצלים קצוצים
4 כרעיים של עוף
2 כוסות מים רותחים
פטרוזיליה קצוצה
כורכום
חוויאג'
פפריקה
נקלף 3 תפוחי אדמה ונחתוך לקוביות ונשים בקערה עם מים קרים.. נפתח קופסאת חומוס משימורים ונסנן ונשטוף..
בסיר רחב נחמם רבע כוס שמן ונטגן 2 בצלים חתוכים גס עם כפית סוכר אש נמוכה עד שמתרככים..
מוסיפים כפית כורכום ..כפית חוואיג' ..כפית מלח..כפית פפריקה.. חצי כפית פלפל שחור ..
מערבבים בשמן לפתיחת טעמים.. ומוסיפים 4 כרעיים חתוכות באמצע שהצד של העור כלפי מטה.
.מטגנים עם מכסה סגור אש בינונית רבע שעה..
הופכים אותם ומוסיפים את התפוחי אדמה ביניהם ואת החומוס .
. ו 2 כוסות מים רותחים שיהיו סנטים מעל התפוחי אדמה והעוף..
לפזר חצי צרור פטרוזיליה קצוצה דק דק..
לבשל 45 דקות עם מכסה אש נמוכה..שהמים בסוף יהיו למטה בגובה האוכל.
. ולא מרק ..לטעום ולתקן תיבול