פרשקי במילוי גבינות לחג השבועות – מאיה דורל
מהמטבח הגאורגי
הבצק?
קמח לבן 4 כוסות
שמרים יבשים כף
מלח 1 כפית
סוכר כפית גדושה
שמן קנולה 2 כפות
מים 1 ורבע (מים פושרים )
????????
מלית ?
גבינת כנען חצי אריזת ניילון
גבינת חמד כפרית 16% שומן אריזת ניילון
בולגרית 5% שומן 50 ג"ר
קוט'ג 5% 1 כף
קמח לבן /קונפלור כף שטוחה
1 ביצה Large
אופן הכנת המלית –
מערבבים את הגבינות הקמח /קונפלור
והביצה היטב ניתן לתקן מליחות לפי טעם למרות שהגבינה הבולגרית מלוחה .
אופן הכנת הבצק –
1.מנפים היטב את הקמח ,
מערבבים קמח שמרים וסוכר יחד ויוצרים גומה ומוסיפים בהדרגה את המים ולקראת הסוף מוסיפים מלח ושמן , לשים כ 10 ד"ק ליצירת בצק רך וגמיש לא דביק מכסים ומתפיחים שעה
2. מורידים את הבצק על משטח מעט מקומח ומרדדים לעלה בעובי כ- 2 ס"מ .
קורצים עיגולים , את שאריות הבצק יש לגלגל לכדור ולהשהות כ- 10 ד"ק לשימוש נוסף
3. מכסים במגבת את העיגולים ומשהים עוד כ- 15 ד"ק
4. מרדדים כל עיגול בצק מניחים במרכז בערך 2 כפיות מלאות ממלית הגבינות וסוגרים ומהדקים לצורת סירה
5. מכסים ומשהים שוב כ- 15 ד"ק
6. מטגנים בשמן חצי עמוק להזהבה משני הצדדים , סופגים על נייר סופג ומגישים חם .
מתכון נהדר לחג השבועות
מעדן בתאבון ?