בורקס טורקי – הילה פלג
מתכוני ל- שבועות
מצרכים לבצק:
קילו קמח
2 כפות חומץ
כף מלח
כף סוכר
2 כפות שמן
2 כוסות מים פושרים
הבצק צריך להיות רך ונעים
יוצא 12 כדורים 130 גרם כל אחד
מנוחה בשמן עמוק לילה במקרר
גבינה-
400 גרם פטה
גביע גבינה 5 אחוז
100 גרם עמק
ביצה
מילוי תפוחי אדמה בטטה-
להרתיח תפוח אדמה ובטטה
למעורך כמו פירה
25 גרם חמאה
מלח פלפל טיפה מרק עוף
ובצל מטוגן
*אפשר למלא בכל מה שאוהבים…בשר, פטריות, תרד ועוד
אחרי שהיה לילה במקרר לפתוח טיפה מכדור לגודל של מיני פיתה
להניח על נייר אפייה ולמרוח מעל שמן כדי שהבצק לא יתייבש ולתת להם חצי שעה מנוחה בחוץ
כעבור חצי שעה
כשאתן פותחות עם היד או מרדד תשתמשו בשמן שבקופסא
זה צריך להיות ממש דק/שקוף
לא נורא אם יהיו חורים בבצק
יש מרדד מיוחד לבצק הזה ואין לי אותו אז כדי שיהיה יותר קל
* שמתי על משטח העבודה נייר אפייה למטה, בצק באמצע ונייר אפייה למעלה ורידדתי עם מרדד רגיל
כמובן כל הזמן להרים את הנייר אפייה ולשמן כדי שהבצק יפתח יותר
* (עשיתי את זה) או את הבצק על משטח העבודה כשכל המשטח משומן בשמן ונייר אפייה מלמעלה ולעשות את אותה הפעולה
לשים מילוי בקצה של הבצק ולגלגל תוך כדי גילגול למשוך את הבצק אלכן למתוח יותר בכדי שיהיו שכבות דקות
ולעשות צורה
ביצה מעל ושומשום
200 מעלות 20 דקות עד הזהבה