מאפה גבינות סגור.- לינדה אמג'ר
תמונה של כרמלה פרדו
מתכונים ל- שבועות
לבצק:
200 גרם חמאהרכה
350 ג' קמח תופח (חבילה קטנה)
מיכל שמנת חמוצה 9% או 15%
קורט מלח
מילוי:
250 ג' גבינה בולגרית מפוררת
200 ג' גבינה צהובה מגוררת
ציפוי:
2 ביצים
חלב או שמנת לבישול (לגבי הכמות בהמשך המתכון)
שומשום
אופן ההכנה:
את חומרי הבצק ללוש לכדור בצק אחיד (הבצק רך ומעט דביק), לניילן ולאחסן שעה עד 12 שעות במקרר.
לחלק בצק לשניים ולרדד כל חלק על משטח מקומח לגודל תבנית 27X33, לשטח חלק אחד בתבנית משומנת, לפזר על כל הבצק גבינה בולגרית ומעליה לפזר גבינה צהובה.
לכסות את הגבינות בעלה השני, לחתוך לריבועים או מלבנים עד למטה , כולל הבצק התחתון.
לשים בכוס 2 ביצים ולמלא את הכוס עד הסוף בחלב או שמנת לבישול, להעביר לקערה ולטרוף היטב. לצקת את הבלילה על המאפה באופן שווה, רצוי עם כף.
לפזר שומשום ולאפות בחום 180 מעלות 35-40 דקות (כדי שגם התחתית תאפה טוב עדיף להניח את התבנית בשלב התחתון של התנור, לא על תחתית התנור !!!), עד לקבלת צבע זהוב יפה.
** לשידרוג המאפה – בבצק עצמו ניתן לשלב בשלב הלישה זיתים קצוצים. ניתן לפזר על שכבות הגבינה כמה עלי תרד או פטריות, מיכל קוטג' או גבינת טוב-טעם ,או גבינה לבנה 5%, חצילים מטוגנים, רצועות גמבה מטוגנות/אפויות ומה שעולה בדעתכם ומתאים עם גבינות…
** אפשר אחרי האפייה לצנן היטב, לחתוך לריבועים ולהקפיא, להפריד בין שכבות הריבועים בנייר אפייה או ניילון, להפשיר בשעת הצורך ולחמם בתנור
2 תגובות
שלום בבקשה לשלוח לי מתכונים
https://chat.whatsapp.com/JKNmzdWvPItHWJXz3FaZVU