תודה לדורית שלם על התמונה המהממת
טירמיסו
מתכון במיוחד לשבועות – צוות האתר
המצרכים –
חבילה וחצי בישקוטים
2 ספלים קטנים של קפה אספרסו (או נס קפה 120 מ"ל )
3 כפות ברנדי או ליקר קפה
250 גר' גבינת מסקרפונה
גביע שמנת חמוצה מנוקז מנוזלים
350 גר' שמנת מתוקה להקצפה
3 כפות אבקת סוכר
כפית מחית וניל או מקל וניל
לקישוט קקאו
אופן ההכנה –
מרטיבים את הבישקוטים בקפה מהול בברנדי ומסדרים על קרקעית תבנית עגולה 26 או מלבנית
מקציפים את השמנת המתוקה מוסיפים וניל ואבקת סוכר
טורפים בקערה נפרדת את המסקרפונה והשמנת החמוצה ומוסיפים לקערה עם הקצפת ממשיכים עד לקבלת קרם חלק.
מעבירים מחצית מהקרם מעל הבשקוטים.
טובלים את שאר הבשקוטים ומניחים על הקרם ושמים עוד שכבה של קרם מלמעלה
אפשר להעביר לשקית זילוף ולזלף קרם מלמעלה.
להכניס לקירור
לפני ההגשה מנפים אבקת קקאו מעל העוגה.