קונכיות פסטה ממולאות
אביבה ריקליס
מצרכים:
300 גרם פסטה קונכיות
למלית:
100 מוצרלה
100 גרם פרמז׳ן
חבילה תרד
חצי חבילה בולגרית/פטה
חבילה ריקוטה
עלי בזיליקום קצוצים
לרוטב:
קופסה 400 גרם עגבניות מרוסקות דק
4 שיניי שום חצויות
3 עגבניות חתוכות
שמן זית
בזיליקום ואורגנו
חצי כפית פלפל
כפית מחוקה מלח
כוס מים
.
אופן ההכנה:
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן פחות 2 דק׳. מצננים ומסננים. מטפטפים מעט שמן זית
מערבבים היטב את כל מרכיבים המלית ומעבירים לקירור.
מכינים את הרוטב:
מחממים סיר עם שמן זית והשום מטגנים ומוסיפים את העגבניות והרוטב.
מקפיצים כ 2 דקות ומוסיפים את רוטב עגבניות השרי. מתבלים בסוכר, מלח, ופלפל.
מוסיפים את המים מנמיכים את הלהבה בישול 10 דקות.
.
ממלאים את הקונכיות במילוי מעבירים את הרוטב לתבנית. מסדרים את הקונכיות בתוך הרוטב ושופכים גם מעל.
מפזרים פרמזן ומכניסים לתנור עד הזהבה קלה של הקונכיות.