לחמניות שום- חני קונאשוילי
500 גרם קמח מנופה
כף שמרים יבשים
כף סוכר
1/4 כוס שמן להתחלה
3 כפות שמן לסוף
1כוס מים פושרים/חלב
צריך עוד מים עד חצי כוס.
כפית גדושה מלח.
הכנה:
לערבב שמרים עם קמח
להוסיף סוכר לערבב.
להוסיף 1/4 כוס שמן וכוס אחת של מים להתחיל לערבל.
אחרי 2 דקות להוסיף את המלח
ואת החצי הנוספת של כוס המים בהדרגה.
אולי אין צורך בהכל
הבצק צריך להיות רך ודביק מעט.
לערבל כ7 דקות נוספות.
לשפוך מעל הבצק את 3 כפות השמן ועם הידיים ללוש מעט ולהפוך את הבצק לכדור.
לכסות להתפיח פעמיים.
לחלק על משטח משומן מעט ל12-14 כדורים.
את כדורי הבצק לרדד לגלגל לגליל ואז לשבלול.
להניח במרווחים על נייר אפיה.
להתפיח כ20 דקות.
אחרי ההתפחה להבריש בזהירות כדי לא לפגוע בהתפחה בביצה מהולה במעט מים.
לאפות ב180 מעלות.
אני אופה בטורבו.
איך שמוציאים למרוח בתערובת השום והירק.
לתערובת השום:
חצי כוס שמן זית/100גרם חמאה מומסת
חצי כפית מלח
כפית אבקת שום
3 שיני שום כתוש דק
10 גבעולים של פטרוזיליה (עלים) קצוץ דק
10 גבעולים של כוסברה קצוץ דק.
לערבב
בהצלחה חני❤❤