תבשיל עוף עם זיתים מרוקאים – שירן מלכה
מרכיבים –
5-6 יח' שוקי עוף
זיתים מגולענים
גמבה אדומה פרוסה לרצועות
7 שיני שום קצוצים
לימון קלוף חתוך לקוביות קטנות
חצי צרור כוסברה
מים, שמן
כורכום, פפריקה, מרק עוף, כמון, מלח, סוכר, רסק עגבניות.
אופן ההכנה –
להכניס את הזיתים לסיר מים שיכסו את הכמות ולהרתיח על מנת שתצא המרירות של הזיתים.
בנתיים בסיר נוסף מרתיחים שמן ומוסיפים את הגמבה האדומה, 3-4 דק עד שזה מתחיל להתרכך,
לאחר מכן להוסיף את השום ולערבב עוד דקה ביחד עם הגמבה.
להוסיף את הלימון עוד חצי דקה שיתערבב ביחד עם השום והגמבה ולהוסיף תבלינים.
חצי כפית כורכום, כף גדושה פפריקה, כף מרק עוף, כף כמון, מלח לפי הטעם.
להוסיף את הזיתים ולערבב הכל יחד עם כל מה שיש בסיר ולהוסיף בערך כוס,
כוס וחצי מים שיכסו את כל הזיתים ולהוסיף כף גדושה של רסק עגבניות וכפית סוכר ולערבב.
להוסיף את העוף, לשקשק טוב טוב את הסיר שהרוטב יכסה גם את העוף,
להוסיף את הכוסברה ולסגור את הסיר ל25-30 דק.
ייתכן ויהיה חסר מים באמצע הבישול כי זה מצטמטם, אפשר להוסיף עוד טיפה בין לבין.
להגיש לצד אורז לבן- מושלם!
https://www.instagram.com/Shiranmalka10/…