חומוס בייתי חם טרי טעים ונקי- ירדנה ג'נאח
3 כוסות חומוס מושרים לפחות ל-12 שעות
. חשוב מאוד להחליף את המים 3 פעמים במשך ה12 שעות .
להעביר לסיר גדול ולהרתיח עם מים נקיים וכפית סודה לשתיה למשך שעתיים
.לאחר מכן יש לסנן את החומוס לתוך קערה .
חשוב מאוד לא לזרוק את המים !!!
להכניס לבלנדר יחד עם כוס מים של החומוס שסיננו,
כוס וחצי טחינה אסלית, שתי שיני שום ,
שלושת רבעי כפית מלח , חצי כפית כמון ( לא לוותר )
2 כפיות מיץ מלימון טרי .
לטחון היטב היטב הכל יחד שלא יהיו גושים ובהתאם לסמיכות שתרצו יש להוסיף מי חומוס, לימון ומלח . (
למי שאוהב גרגירי חומוס שלמים פשוט להפריש מעט ) או להשרות עוד חצי כוס יותר .