תודה למעיין מסיקה על התמונה
מתכון צוות האתר
המצרכים לקובה חמוסטה
חצי קילו בשר טחון טרי
בצל גדול
בהרט,פלפל שחור
מעט חריף
מלח
כוס וחצי בורגול דק דק
כוס סולת
2-3 כוסות מים חמים
2 כפות שמן
מלח, פלפל שחור
להכנת המרק-
בצל גדול קצוץ
חצי חבילה של סלרי עלים קצוצים
2 חבילות מנגודל קצוץ
2-3 בצל ירוק קצוץ
5-6 שיני שום
כורכום
מלח פלפל שחור
מיץ לימון טרי
מטגנים את הבצל היטב עם הבשר עד שכל הבשר נצלה היטב.
מעבירים לקערה ומכניסים את התבלינים
מכינים את תערובת המעטפת של הקובה
שמים בקערה את הסולת והבורגול ומוסיפים את המים בהדרגה עד שהתערובת נעשית כמו בצק גמיש.
מוסיפים את המלח והשמן.
מכינים כדורים וממלאים עם הבשר.
מכינים את המרק –
מטגנים בצל שום ומכניסים את שאר המצרכים – מוסיפים מים ותבלינים.
שמים את כדורי הקובה בתוך המרק ומבשלים חצי שעה .
סוחטים לימון על התבשיל המוכן