קיצ׳רי – טלייה כהן
מרכיבים (6 מנות):
2 כוסות אורז שטוף
1 כוס עדשים כתומות (לשטוף טוב)
1/4 כוס שמן זית (או רבע חמאה למתפרעים)
1 בצל, קצוץ ( אני לא מוסיפה זה לא חובה)
2 כפות גדושות רסק עגבניות
1 כפית פפריקה
1/2 כפית כמון
2 כפיות שום כתושות
מלח לפי הטעם
3.5-4 כוסות מים
אופן ההכנה
מטגנים על אש קטנה את השום עם השמן
מוסיפים את הפפריקה והכמון
מוסיפים רסק עגבנות ומערבבים מוסיפים את האורז והעדשים השטופים היטב!!
בוחשים לערבוב הטעמים מוסיפים את המים ומערבבים .
סוגרים ומבשלים כ- 20 דקות על אש נמוכה מכבים וממתינים עוד כרבע שעה עד להגשה
יש המטגנים מעט שום עם מעט כמון ומפזרים מעל המנה ,
אנחנו אוכלים אותו עם סלט קצוץ בתיאבון טלייה לוי