קובה נבולסיה – טלייה כהן
מתכון הבצק:
2 כוסות בורגול דק מושרה במים פושרים חצי שעה וסחוט
1/2כוס סולת
1/4כוס קמח
1כפית כמון
1/2כפית כורכום
1/2 כפית פלפל ציל׳י גרוס
2כפות שמן
1כפית מלח
1ביצה
להשרות את הבורגול עד להתרככות ואז להוסיף את כל החומרים ללוש היטב
מומלץ להעביר למעבד מזון וללוש בפולסים עד לקבלת בצק חלק לכסות בניילון נצמד לשים במקרר חצי שעה.
מילוי הבשר:
300 גר בשר טחון טרי
1בצל קצוץ דק
1שן שום קצוץ
1/2כפית פלפל שחור
1/2 כפית כמון
1/2 כפית בהרת
1כפית פפריקה
1/3 כוס צנובר קלוי
1כפית מלח
לטגן את הבצל לשקיפות להוסיף את הבשר לערבב עד לשינוי הצבע
להוסיף את התבלינים וצנוברים לערבב ולקרר
לקחת קערה עם מים להרטיב את היידים
לקחת כדור לפתוח על כף היד דק לשים כף מהמילוי לסגור להניח במגש לח לגלגל הכול ולהקפיא עד למחרת. אחרי שקפאו
להעביר לקופסא. ולשמור בהקפאה.
לטגן בשמן עמוק מתי שבא לכם. טלייה כהן