מתכון לג'חנון- אביה וולף כהן
תודה לליזה כהן על הסירטון הדגמה למטה
יצאו 14 יח' גדולים מהמתכון
1 קילו קמח
חצי כפית אבקת אפייה
חצי כפית סודה לשתייה
8 כפות סוכר- תורידו לחצי אם אתם לא אוהבים גחנון מתוק
1 כף סילאן טבעי
1 כף שטוחה מלח
מים- התחלתי עם 2 כוסות מדידה והוספתי עוד בערך שליש
לישה ארוכה במיקסר לפחות 10 דקות אני לשתי קצת יותר
הבצק יצא לא דביק וטיפונת קשה ואחרי המנוחה יצא מעולה ונפתח פצצה
שקלתי את הבצק המוכן וחילקתי שווה בשווה שמתי כ120 גרם בכל כדור
שמתי אותו לכמה שעות מנוחה בתוך קופסא עם שמן
אחכ פתחתי על משטח משומן עם מערוך והמשכתי לפתוח ידנית לאט לאט
מרחתי חמאה בטמפרטורת החדר
קיפלתי שליש ימין ושליש שמאל ואז גלגלתי
קצת שנשאר מהחמאה המסתי עם כף מים וכף סילאן ושפכתי בסיר
בהצלחה
ג'חנון לשבת?
פורסם על ידי ליזה כהן ב- יום חמישי, 9 בינואר 2020