עוגות שמרים קראנץ שוקולד

עוגת שמרים קראנץ שוקולד – רעות תירם מנקדי

*כוס מדידה אוניברסלית

6 כוסות קמח
2 כפות שמרים
3 בצים
200 גר' חמאה או  מרגרינה
1/4 כוס שמן
1 כוס מים פושרים

מכניסים את המצרכים לקערת המיקסר ולשים 10 דקות
להתפיח כשעה להכפלת נפח.

מילוי:
1 וחצי חמאה/מרגרינה
5 כפות קקאו
אינסטנט שוקולד
3 כפות קינמון
מעט תמצית וניל
1/1/4 סוכר

לחלק את הבצק ל- 4 מלבנים למרוח מהמילוי לגלגל לרולדה לחתוך באמצע ולקלוע צמה.
למרוח חלמון ביצה לפזר אגוזים/פקאנים
לחמם מעט את תנור ולהכניס את העוגה בערך לחצי שעה אפיה
170 מעלות

סירופ:
1/4 כוס סוכר
תמצית וניל
חצי כוס מים
להרתיח על הגז

 

איך ליצור עוגת שמרים חלקה ומדוייקת -3 חוקי ברזל מאת אור שפיץ : 1. להקפיא את העוגה לאחר שמרחנו מילוי וגילגלנו לפחות 10 דק! פרט מאוד חשוב בשביל שהשוקולד לא ימרח על כל הבצק .2 . לחתוך את הבצק ב״קאטים״ עם סכין חלקה ובין כל חיתוך לנגב את הסכין מהשוקולד המרוח עם נייר. 3. למרוח את הביצה לפני שהעוגה תופחת ועדיין קרה בשביל שהשוקולד לא ימרח על הבצק או במקום לפזר אבקה להברקת מאפים .ועכשיו תייגו חברה שחייבת לקרוא את שלושת חוקי הברזל האלו? מתכונים ניתן למצוא באינסטגרם שלי או באתר ?

פורסם על ידי ‏‎Or Shpitz‎‏ ב- יום רביעי, 22 באפריל 2020

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *