עוגה מעלפת ורעיון מקורי של אדווה האלופה !
כל סודות הקונדיטוריה מתגלים – פוסט שווה במיוחד
עוגת לוטוס קראנץ ומסקרפונה – מתכון וקרדיט אדווה כהן
מתכון:
לקראנץ' קורנפלקס:
4 כוסות (100 גרם) קורנפלקס
1/2צנצנת (200 גרם) ממרח לוטוס
לבסיס:
1 חבילה (250 גרם) עוגיות לוטוס טחונות דק
50 גרם חמאה מומסת
לגלידת וניל:
2 גביעים (500 גרם) גבינת מסקרפונה
2מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
100גרם אבקת סוכר מנופה
1 פחית (400 גרם) חלב מרוכז וממותק
לציפוי:
1/2כוס (150 גרם) ממרח לוטוס
מכינים את הקראנץ' קורנפלקס:
מחממים את ממרח הלוטוס במיקרוגל לכמה שניות ורק עד שהוא הופך נוזלי.
מערבבים ויוצקים על הקורנפלקס.
מערבבים היטב כך שהקורנפלקס יצופה כולו בממרח.
משטחים בתבנית או מגש מרופדים בנייר אפייה ושומרים בינתיים במקפיא להתייצבות.
מכינים את הבסיס:
מערבבים היטב את העוגיות הטחונות עם החמאה המומסת.
מהדקים לבסיס התבנית בשכבה אחידה.
מניחים שקף בגובה 8-10 ס"מ בחלק הפנימי של התבנית
ושומרים בינתיים במקרר או במקפיא.
(השקף הכרחי כיוון שהבלילה תעבור את גובה התבנית הסטנדרטית).
מכינים את הגלידה:
בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה את המסקרפונה,
שמנת מתוקה ואבקת סוכר.
מקפלים לתערובת את החלב הממותק רק עד להטמעה.
יוצקים מחצית מהגלידה על הבסיס. מפזרים מעל שכבה נדיבה של קראנץ' קורנפלקס,
שומרים חלק מהקראנץ'.
יוצקים מעל את המחצית השנייה של הגלידה.
מיישרים את פניה, מכסים ושומרים במקפיא ללילה שלם.
מצפים:
לפניי ההגשה מחלצים את העוגה מהתבנית ומסירים את השקף.
מחממים מעט את הממרח במיקרוגל רק עד שהוא מתרכך והופך נוזלי.
יוצקים על גבי העוגה.
מפזרים מעל את יתר הקורנפלקס ומגישים מיד.
את מה שנותר מהעוגה שומרים שוב במקפיא.