קציצות עוף עם מעט בקר – מעיין אחול אטיאס
עסיסיות במיוחד בתבשיל עם חצילים ובטטה יצא פצצה חיסלנו כמעט את כל הסיר
(אני מכינה כמות גדולה מחלקת למנות ומקפיאה)
מרכיבים-
1 ק"ג עוף טחון
חצי ק"ג בשר בקר טחון
2 בצלים קצוצים דק
1 תפו"א גדול מגורד על החלק הקטן וסחוט
1 קישוא מגורד סחוט מנוזלים(לא חייב)
4 שיני שום כתוש
חצי צרור כוסברה קצוצהתיבלון לפי העין אני שמה..
מעט פפריקה מתוקה
פלפל שחור
אבקת מרק עוף
מעט כורכום
ומעט קינמון או בהרט
2 ביצים
חצי כוס חד פעמי סודה (השתייה לא אבקה!)
חופן פירורי לחם לפי המרקם/קמח מצה בפסח
חצי ק"ג בשר בקר טחון
2 בצלים קצוצים דק
1 תפו"א גדול מגורד על החלק הקטן וסחוט
1 קישוא מגורד סחוט מנוזלים(לא חייב)
4 שיני שום כתוש
חצי צרור כוסברה קצוצהתיבלון לפי העין אני שמה..
מעט פפריקה מתוקה
פלפל שחור
אבקת מרק עוף
מעט כורכום
ומעט קינמון או בהרט
2 ביצים
חצי כוס חד פעמי סודה (השתייה לא אבקה!)
חופן פירורי לחם לפי המרקם/קמח מצה בפסח
מהתערובת מכינה קציצות ומטגנת . מניחיה בצד.
מרכיבים להכנה – של הרוטב –
בצל
חציל
בטטה
כוסברה
3 שיני שום
כורכום,פפריקה
אבקת מרק
חותכת חצילים חתיכות גדולות יחסית מטגנת בשמן עמוק ומסננת.
בנתיים להכנת הרוטב
לטגן בצל 1 ,3 שיני שום עד שנהיה שקוף
בנתיים להכנת הרוטב
לטגן בצל 1 ,3 שיני שום עד שנהיה שקוף
להוסיף תבלינים כורכום מעט פפריקה מתוקה פלפל שחור לפתוח את התבלינים בטיגון מעט
ולהוסיף את הקציצות שטיגנתם להוסיף מים בגובה של הקציצות ,
אבקת מרק עוף,לסדר את החצילים שטיגנתם בין הקציצות שלא ימעכו
וגם בטטה 1 קטנה חתוכה לקוביות לפזר מעט כוסברה קצוצה ולבשל
עד שרותח ולהנמיך לאש קטנה בערך חצי שעה.
תגובה אחת
החצילים לא מופיעים הרשימת הרכיבים. כמה, ואיך חותכים אותם?