קציצות בקר עם סלרי ותפוחי אדמה

תבשיל קציצות עם סלרי ותפוחי אדמה♥️ / אריאלה גולדמן

המצרכים –

בצל קצוץ

5 גבעולי סלרי עלים

5 תפוחי אדמה

חופן זיתים

כורכום מלח פלפל

לקציצות-

חצי קילו בשק טחון

חופן פירורי לחם

ביצה

בצל גדול

מלח פלפל

חופן סלרי קצוץ

 

▪︎בסיר רחב ,להבה בינונית,מחממת רבע כוס שמן עם כפית כורכום ומזהיבה בצל קצוץ דק ו 5 גבעולי סלרי חתוכים גס.
▪︎ מוסיפה 5 תפוחי אדמה חתוכים לפלחים וחופן זיתים מגולענים שטופים ומסוננים וממשיכה לטגן כ 10 דקות תוך עירבוב.
▪︎מתבלת במלח ,פלפל שחור גרוס ועוד חצי כפית כורכום
▪︎ מוסיפה מים עד לגובה התבשיל ולא מעבר.מביאה לרתיחה,מנמיכה ללהבה בינונית ומבשלת כ 35-40 דקות או עד שתפוחי האדמה רכים.

☆ הכנת הקציצות –
מערבבת יחד בקערה-
חצי קג בשר צלעות טרי טחון עם השומן שלו נתח מס' 2
חופן פירורי לחם
1 ביצה
חופן עלי סלרי קצוצים דק
בצל גדול חתוך דק שטוגן עד הזהבה ( להוסיף לקערה יחד עם השמן בו טוגן)
מלח,פלפל שחור גרוס

▪︎מעצבת קציצות ומשטחת מעט בכף היד
מטגנת רק עד הזהבה עדינה מ 2 הצדדים.
מסדרת את הקציצות בשכבה אחת מעל הרוטב בסיר.
מוזגת עם כף מהרוטב על הקציצות.
מבשלת על.להבה נמוכה 20 דקות.
▪︎ מעטרת הסיר בעלי סלרי קצוצים דק

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *