קדירת אסאדו – של מלי מאירוב האלופה
מלי מאירוב מלמדת איך מכינים קדירת אסאדו מושלמת בתנור ?
לבקש מהקצב 2 קילו אסאדו חתוך מרובעים גסים..
אני לוקחת ללא עצם..הוא יותר שומני..רק תבדקו שלא נותנים לכם רק שומן ופחות בשר..
במחבת לשים טיפה שמן זית ולצרוב כל פעם כמה חתיכות עד לקבלת צבע מגרה מכל הכיוונים . (חובה)
..לקחת סיר רחב או רוסטר שמתאים לתנור..או תבנית .
. להניח 2 בטטות חתוכות גס..
3 תפוחי אדמה חתוכים עם קליפה.. 2 בצלים חתוכים גס. 6 בצלצלי שאלוט..5 ענפי טימין..3 ענפי רוזמרין.. ראש שום מפורק עם קליפה או שלם..
להניח את האסאדו שטיגנו מעל..
לערבב בקערה 1/3 כוס סויה.
.1/3 כוס סילאן..קצת יותר מחצי כוס מים
כפית מלח..כפית כורכום.. כפית פפריקה מתוקה.
לערבב ולשפוך על כל הסיר
לפזר כפית וחצי פלפל שחור גרוס על הבשר ..
לכסות עם מכסה או ניר כסף ולהכניס לתנור 150 מעלות 4 שעות ..
לבדוק אם חסר מים להוסיף טיפה..לאחר הזמן אם הבשר לא נמס אבל נמס .
.לתת עוד שעה שעתיים לא מזיק..אפשר להנמיך ולתת יותר זמן..
שהבשר מוכן להסיר כיסוי ולאפות לקבלת צבע כמה דקות..