בצק פריך ממולא ריבה אגוזים וקוקוס: רוחמה כהן כהן
חומרים:
3 1/2 כוסות קמח
100 גרם חמאה או נוטרינה
5 כפות סוכר
1 גביע שמנת חמוצה/ שמנת צמחית לפרווה
למילוי:
צנצנת ריבת משמש ללא סוכר
100 ג"ר קוקוס
100 ג"ר אגוזים קצוצים
אבקת סוכר לפידור
הוראות הכנה:
1 במיקסר עם וו גיטרה נשים נוטרינה קמח וסוכר ונלוש עד למרקם פירורי
2 מוסיפים את השמנת ונעבד לבצק חלק
3 נעטוף את הבצק בניילון ניצמד ונשהה במקרר למשך חצי שעה
4 נחלק את הבצק ל-3 חלקים ונרדד על משטח מקומח נימרח ריבה ומעל נפזר קוקוס ומעל הקוקוס נפזר אגוזים ונתחיל לגלגל בצורה מהודקת לנחש ארוך
5 נניח בעדינות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ונעשה סימונים עם סכין לא עד הסוף
6 אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-20-30 ד"ק עד להזהבה קלה
7 נצנן את העוגיות ונפדר מעל אבקת סוכר
בהצלחה רוחמה כהן