עוגה בחושה עם נטיפי גבינה לבנה- ג'ודי פלטי
מהירת הכנה.
המצרכים:
לעוגה הבחושה:
2 כוסות קמח,
1 שקית אבקת אפייה,
3 ביצים,
1 כוס סוכר,
חצי כוס שמן,
שליש כוס מים חמים,
1 שקית סוכר וניל.
לנטיפי הגבינה:
250 גר' גבינה לבנה 5%,
1 גביע שמנת חמוצה 9%,
3-4 כפות חלב,
2 כפות שטוחות פודינג וניל,
2 כפות סולת,
שליש כוס סוכר.
ההכנה:
לחמם תנור ל- 170 מעלות טורבו, לשמן תבנית בגודל 24 – 26 .
בקערה להקציף ביחד את הביצים, הסוכר וסוכר וניל, עד שמתקבלת
בלילה בהיר ותפוחה. להוסיף את השמן באיטיות לבלילה תוך המשך
ההקצפה. לנפות את הקמח עם אבקת האפייה ולהוסיף לבלילה לסירוגין
עם המים החמים. להעביר את הבלילה המוכנה לתבנית המשומנת.
באותה קערה לשים את כל מצרכי הנטיפים ולערבב לעיסה חלקה.
בעזרת שתי כפות לחלק את העיסה החלקה מעל הבצק שבתבנית.
לערבב עם קיסם עץ את עיסת הגבינה בבצק הבחוש, כמו בעוגת שיש.
לאפות כ- 30-40 דקות, עד הזהבה קלה.
הגבינה יכולה עדיין להיות מעט רוטטת אולם מתגבשת לאחר
שמתקררת. מומלץ לזרות עליה אבקת סוכר.