תבשיל דגי מושט – שני כהן נבי
דג פילה מושט (אמנון)
הכמות פה מספיקה ל6.7 דגים
לוקחות את הדגים שמות בקערה עם מים סוחטות לימון ושמות מלח כדי שהדגים יתנקו .
לוקחות 2-3 תפו"א חותכות אותם לפרוסות .
2 גמבות חותכות לרצועות
ראש שום שיניים קלופות
חצי צרור כוסברה
פלפלים חריפים 2/3 תלוי ברמת החריפות שרוצים
כוס חומוס גרגירים (שימורים/סנפרוסט)
לוקחים קערה ומכינים את הרוטב
שמים 3/4 כוס שמן
2 כפות פפריקה מתוקה
פלפל שחור לפי טעם
כפית כורכום
חצי כפית כמון
כף תבלין לדג מבושל (ניתן להשיג בחנויות תבלינים יש בזה צ'ילי גרוס שום יבש גרגירי כוסברה)
כף מלח
4-5 כוסות מים
חצי כף רסק
לוקחים סיר שטוח ורחב מחממים שמן חצי כוס .
שמים את הפרוסות תפו"א על כל שטח הסיר מטגנים אותם מכל צד בערך 3-4 דקות .
שמים לב אליהם והופכים אותם נזהרים שלא ידבקו לתחתית הסיר .
מוסיפים את הגמבה והפלפל נותנים להם גם 2.3 דקות להיטגן
לוקחים איזה 5 שיני שום וגם מטגנים ביחד עם הגמבה והתפו"א . 2.3 דקות
שופכים קצה מהמרינדה שהכנו שיכסה את התפו"א ואת מה שבסיר
מוסיפים חצי מהכוסברה וחצי כוס חומוס מנמיכים להבה ונותנים להם להתבשל עם המרינדה בערך 5-10 דקות .
שוטפים את הדגים מהמלח והלימון
ושמים בסיר עם העור כלפי מטה ..
שופכים את יתר המרינדה שיש לנו על הדגים ומסביב זה אמור לכסות את הדגים אם רואים שלא מכסה אפשר להוסיף קצת מים .
מוסיפים את הכוסברה הנותרת והחצי כוס חומוס .
■ יש אפשרות לשים פלפלים חריפים יבשים לפתוח ולשטוף מבפנים .. ולשים עם הדגים
נותנים לדג רתיחה לא מאדים את כל המים ..
כשרואים שהדג נהיה לבן ולא שקוף הוא מוכן ..
מומלץ להרטיב את הדגים עם הרוטב מדי פעם ..
בתיאבון !