לחמניות בייגל מתוקות בטעם וניל רכות כעננים

לחמניות בייגל מתוקות בטעם וניל – סיגל אלבז
מטעמים לשבת?
רכות…נימוחות…וטעימות
חפשו אותי באינסטגרם ותהנו מעשרות מתכונים מהממים
https://www.instagram.com/p/CB5rE7YDqrW/?igshid=14runayvzs6gf

באהבה מתכון – כ 20 יחידות בייגלה
לבצק:
1 קילו קמח לבן רגיל
2 כפות (20 גר׳) שמרים יבשים
1/2 כוס ( 100 גר') סוכר לבן
2 ביצים L
1/2 כוס (100 גר׳) שמן קנולה
100 גר' חמאה מומסת
1/4 כפית מלח
1.5-2 כוסות חלב ( עד 480 מ״ל)

לעיטור:
גבישי סוכר לבן

לציפוי:
ביצה טרופה

לזיגוג:
1/2 כוס (100 גר׳)סוכר לבן
1/2 כוס (120 מ״ל) מים
1/2 כפית מחית/תמצית וניל או שקית סוכר וניל

אופן ההכנה:
במיקסר מערבבים קמח ושמרים יבשים, מתקינים את וו הלישה ומפעילים במהירות נמוכה,
מוסיפים סוכר ביצה, חמאה, שמן, מלח ולבסוף חלב, לא את כל הכמות בבת אחת.
תתחילו ממחצית הכמות ותמשיכו עד שהבצק אחיד.
לשים סהכ כ- 8-10 דק' עד לקבלת בצק חלק גמיש ולא דביק.
מעבירים לקערה משומנת מעט, מגלגלים את הבצק בקערה כך שיצופה שומן מכל צדדיו.

מכסים בניילון נצמד ומגבת ומניחים להתפחה כשעה וחצי בטמפרטורת החדר.
מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 100 גר' כל כדור, מעצבים לבייגלה
מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים שוב,
ומתפיחים ל 20 דק' נוספות.
מחממים תנור ל 180 מעלות.
מורחים את הבייגלה בביצה טרופה, ומפזרים מעט גבישי סוכר לבן.
אפשר לפזר גבישי סוכר לבן לא חייבים.
ואופים את הבייגלה כ 15 דק' עד שהם שחומים.
כשהבייגלה בתנור מכינים סירופ סוכר ונילי:
בסיר קטן מביאים לרתיחה סוכר ומים.
מוסיפים כפית תמצית/מחית וניל ולאחר רתיחה מורידים את האש לבינונית קטנה,
וממשיכים לבשל את הסירופ תוך כדי בעבוע עדין, למשך 10 דק'.
כשהבייגלה יוצאים מהתנור, מברישים אותם היטב בסירופ סוכר וטורפים.
בתאבון – סיגל אלבז

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *