לחם שמכינים ללא לישה- סיגל וייצמן
לחם קלי קלות… בלי לישה בלי לכלך את הידיים כמו לחם מחמצת אבל פחות ימים… ממליצה
לחם ללא לישה:
מרכיבים-
3 כוסות קמח
רבע כפית שמרים
כף מלח
כוס וחצי מים
לשים את הקמח, שמרים לערבב להוסיף את המלח לערבב להוסיף את המים לערבב עם כף סילקון לא עם ידיים.
אחרי שערבבתם את הבצק לכסות עם נייר נצמד ומגבת על הנייר נצמד.התפחה של 3 שעות או אפילו לילה.
אחרי ההתפחה להוציא עם הכף סילקון על משטח מקומח… ועם הכף פשוט לקפל את הבצק כלפי פנים בצורה מעגלית לשחק עם הבצק
ולקמח כי הבצק דביק מאוד אחרי משהו כמו 10 קיפולים ליצור עיגול לשים בתוך נייר אפייה בתוך קערה ולהתפיח עוד 35 דקות…
להדליק את התנור לחום של 230 .
אם יש להם סיר עבה שאפשר לשים בתנור לשים את הסיר שיתחמם בתנור אחרי 35 דקות להוציא את הסיר החם מהתנור בזהירות
לשים את הנייר אפייה ביחד עם הבצק בפנים לכסות לאפות במשך 30 דקות
אחרי זה להוציא את הנייר והמכסה לאפות עוד 10-15 דקות להוציא מהתנור ולקרר 15 דקות לפני שחותכים… בתאבון.