תבשיל דגנים, אורז מלא, גרעיני שיבולת שועל וקינואה עם דלורית, בצל מקורמל,
כרוב לבן פלפלים חריפים. פתרון נהדר לארוחת צהריים טעימה ובריאה
חווה אשכנזי
מומלץ להוסיף טחינה מעל
כוס אורז מלא
3 בצלים
רבע כרוב לפרוס
בטטה קטנה לחתוך לקוביות
רבע דלורית לחתוך
פלפל חריף פרוס
פלפל אדום
עשבי תיבול – פטרוזיליה,שמיר,נענע
מתכון:
•להרתיח אורז מלא 2 דקות ולסנן.
•לטגן קלות 3 בצלים.
• להניח את הירקות (כרוב,בטטות, דלורית, פלפל אדום, מעט פלפל חריף, עשבי תיבול לפי הטעם)
•לשים מעל את האורז
•למלא את הסיר ולכסות את האורז במים
•מעל לשים חצי כוס שמן זית, חצי כוס רוטב סויה, כף קארי, מלח לפי הצורך.
•לבשל על אש גבוהה וגדולה אחרי 30 דק להוסיף גרעיני שיבולת שועל, קינואה
•להמשיך לבשל ואם צריך מים להוסיף רותחים ושוב לכסות.
• עד שהנוזלים נספגים בתבשיל.
•אפשר לשים מעל עדשים מבושלים
•בסוף קצת עשבי תיבול מומלץ לזלף מעל טחינה