בקלוואה – חני קונאשוילי
מצרכים –
חבילת עלי פילו.
לשים לילה לפני במקרר להפשרה.
מילוי:
כוס סוכר חד פעמי שתיה חמה
כף קינמון
כוס וחצי שקדים טחונים.
חצי חבילה קוקוס
4 כוסות אגוזי מלך טחונים גס מאוד.
3 כפות דבש
(אפשר לערבב איזה סוג של אגוזים שרוצים פיסטוקים שקדים. פשוט אצלי אגוזי מלך הולך.)
לערבב הכל בידיים .
הרכבה:
משמנים תבנית
משמנים דף פילו ומניחים על התבנית
וכך 3 דפים משומנים אחד על השני.
שמים ח י מהמילוי.
שמים עוד שני עלי פילו משומנים אחד על השני.
מוסיפים את החצי השני.
שמים מלמעלה 4 שכבות של פילו שכל דף משמנים בנפרד.
את השוליים נכניס ונגלגל.
בסכין חדה לחתוך רק את השכבה העליוני למעוינים.
בזהירות להחזיק את הדפים עם יד אחת ועם השניה לחתוך.
ב170 מעלות לאפות להזהבה לאה.
איך שמותיאים שופכים סירופ.
סירופ:
1וחצי כוסות מים
3/4כוס סוכר
2 כפות דבש
לצמצם לסירופ.
בהצלחה חני